3 груд. 2013 р.

Батьківська конференція



Перед тим як провести батьківські збори чи батьківську коференцію, завжди повстає питання: як використати час з користю, щоб захід не перетворився на монолог одного актера в ролі завідувача або вихователя - методиста, чи ще гірше - висказування батьками претензій до дошкільного закладу ? Адміністративна і творча група нашого закладу використовує проектну діяльність у підготовці і проведенні батьківських конференцій. Хочемо поділитись своїми надбаннями, думаємо, що стане у нагоді.
З 2011 року в ДНЗ «Золота рибка» була започаткована традиція на батьківську конференцію готувати творчі проекти за участі вихованців старших груп. В цьому році ми вирішили долучити до створення творчого проекту вихованців середніх груп і  всі разом ми створювали «Чарівне дерево». Але спочатку ми розділили роботу.


Вихованці старшої групи «Кораблик» разом з вихователем Пудовкіною Оленою Василівною створювали стовбур дерева, діти старшої групи «Якірець» разом з вихователем Корнелюк Наталією Олександрівною створювали сонечко, а вихованці групи «Хвилька» із своїм вихователем Алєбастровою Світланою Володимирівною чаклували над плодами синього кольору.


Не відставали і малята, вихованці середньої групи «Краплинка» створювали крону дерева з допомоги вихователів Ващенко Оксани Володимирівни та Мартиненко Наталії Миколаївни, вихованці групи «Бригантина» робили чарівні квіти, а допомагали їм Єршова Оксана Володимирівна та Прокопенко Любов Юріївна.
А дітвора групи «Струмочок» разом з Криворучко Ганною Іванівною та Курочкіною Яною Володимирівною створювали чарівні плоди червоного кольору.


Тож на початку конференції представники кожної групи презентували свою роботу: хто у віршах, хто у прозі. І підсумком виступу на білий аркуш ватману діти кріпили виконану частину дерева. Після останнього виступаючого у нас «виросло» гарне і справді чарівне дерево. У захваті від виконаної роботи були і батьки і самі учасники творчого проекту.



Після таких презентацій батьки дещо по – іншому відносяться і до роботи вихователів і до роботи закладу в цілому. Дошкільний заклад і батьки стають повноправними партнерами у вихованні малечі.


Підсумок нашої творчої діяльності зробила практичний психолог закладу Диниско Ольга Анатоліївна: « Життя коротке, але людина знову і знову переживає його у своїх дітях. І так хочеться бачити поруч із собою щасливих, здорових і чуйних хлопчиків і дівчаток, дивлячись на яких відчуватимеш, що життя дійсно дивовижне і ти вклав у нього краплю своєї любові.

Виховати достойне покоління , яким можна пишатися – це найбільше щастя для нас. То ж давайте це робити дружньо, а головне разом!»

                                                                     Вихователь - методист    Оськіна І.Ф.