19 лют. 2015 р.

Десять кроків до …. відкриття!


18.02.2015 року на базі ДНЗ «Золота рибка» відбувся семінар-практикум «Десять кроків до … відкриття!».Семінар був присвячен розвитку креативних здібностей дошкільників.
На семінарі були присутні і брали активну участь завідувач міським методичним кабінетом Негода С.І., методист методичного кабінету Войтович Б.П., завідувач ДНЗ «Золота рибка» Цигрик Т.В. Семінар проводила вихователь-методист закладу Оськіна І.Ф.
В ході семінару вихователі дослідили розвиток прояву дошкільниками творчої активності: від першої стадії  наслідування через етап творчого наслідування,репродуктивної творчості і до справжньої творчості.
Виділили основні етапи творчого процесу. Серед завдань педагога з питання розвитку креативності особливу увагу звернули на :
        По-перше, педагог повинен навчитися демонструвати дітям живе мислення. Він виступає не як носій певної готової інформації, а як людина, яка знає, як виникають знання.
        По-друге, знання не пред'являються в готовому вигляді, вони виводяться, формулюються шляхом колективного міркування, на основі вже наявних знань, з минулого досвіду дітей.
        По-третє, основною метою є не пошук і вирішення певної суми навчальних завдань, не гонитва за все більш високими показниками, а створення таких педагогічних ситуацій, такої атмосфери, у якій повинна відбутися думка, де постійно працює дитяча інтуїція, здогад.
Семінар проводився з елементами тренінгу, тому інформаційні повідомлення чергувались з практичними вправами. Особлива увага приділялась методиці проведення вправ на розвиток креативності.
В ході підведення підсумків, вихователі висловлювали думки про те , що вправи з якими вони ознайомились на семінарі стануть в нагоді під час розвитку здібностей і вмінь дітей, для вдосконалення творчої уяви, гнучкості мислення.
Під час підготовки до семінару використовувались матеріали сайту http:// poippo.pl.ua.
Вихователь-методист Оськіна І.Ф.