16 трав. 2017 р.


Безпека дітей в наших руках!

       Завдання дорослих – не залякувати дітей, а користуючись їх природною допитливістю, навчити правил поведінки, не забороняти або приховувати небезпечні предмети і речі, а в ґрунтовній, цікавій, пояснювальній роботі вчити правильно користуватися ними. Тому, педагоги  нашого закладу, добирають такі форми і методи роботи, які дозволили б відчути дитині не лише цінність свого життя та здоров′я, а й свої можливості у зміцненні та збереженні його, умінні діяти у небезпечних ситуаціях. Для цього в нашому дошкільному закладі були  проведені: Тиждень знань з основ пожежної та техногенної безпеки населення ( з 24.04.по 28.04) та Тиждень безпеки дорожнього руху (з 08.05 по 14.05). Були заплановані та проведені різноманітні заходи, що спрямовувалися на формування у дітей здоров′язберігаючої поведінки в оточуючому їх світі, світі людей, продуктів цивілізації.
Так, з дітьми всіх вікових груп  було проведено цикл занять з різних розділів програми на тему: «Бережи себе, малюк». А саме: «Безпечні та небезпечні іграшки», « «Стихійні лиха», « Ми – активні учасники дорожнього руху», «Служба порятунку», «В гості до бабусі», «Ми мандрівники», «Його величність сірничок».
Для батьків – оформлені куточки, стенди, папки-пересувки, зібрано багато цікавих порад та рекомендацій щодо безпечної поведінки дитини в довкіллі. Проведено консультації: «Попередження дорожньо-транспортного травматизму серед дітей дошкільного віку»,
« У природи є різна погода».