17 жовт. 2019 р.


    14 жовтня, у світлий день свята Покрови Пречистої Богородиці, яку вважають заступницею і покровителькою українського народу, відзначається День захистника України, а ще  українське національне свято – День українського козацтва. Ця традиція підкреслює велике історичне значення козаків у боротьбі за утвердження української державності.



     З давніх-давен український народ найголовнішою цінністю в житті вважав здоров’я. Свою силу, винахідливість та кмітливість наші предки виявляли в іграх та забавах, які часто проводилися у традиційні для українців свята.
    З метою патріотичного виховання 17 жовтня у   ДНЗ «Золота рибка» відбулося спортивне свято «Козацькі розваги», у якому взяли участь вихованці старших і середніх груп. Казковий герой Котигорошко (Ващенко О.В.) познайомив дітей з цікавими фактами з історії українського козацтва та запропонував взяти участь у козацьких тренуваннях та змаганнях. Розпочались змагання веселою музичною розминкою. Дітлахи мали змогу «осідлати коня», «переносити ядра», втримувати рівновагу, метати  в ціль. І дорослі, і діти отримали велике задоволення від святкового дійства!