23 січ. 2024 р.

  ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОБІЙМІВ

21 січня відзначають ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОБІЙМІВ!
В закладі дошкільної освіти "Золота рибка" це свято відзначали разом з ПЕСИКАМИ ХІБУКІ.
Пам'ятаєте, що Песики Хібукі прилетіли до нас з Ізраїлю щоб обійняти кожну дитину в нашому садочку і стати для неї хорошим другом. Адже ХІБУКІ дуже люблять ДРУЖИТИ, а понад усе - ОБІЙМАТИСЯ! Тому, ДЕНЬ ОБІЙМІВ – це СВЯТО ХІБУКІ !
Вважається, що в цей день отримати свою порцію «приємностей» може навіть стороння нам людина.
У складні часи, які зараз переживає Україна, нашим дітям бракує спілкування й позитивних емоцій.
Обійми – одна з найбільш дивовижних і доступних речей, які здатні заспокоїти дитину. Про цілющу силу обійм психологи говорять давно. Обійми знижують рівень стресу, покращують настрій, розслаблюють тіло й нервову систему, дають відчуття захисту, турботи, любові й розуміння. Хто може допомогти дитині отримати такі необхідні зараз обійми? Звичайно, люблячі рідні. А ще – чудові собаки-обіймаки Хібукі – унікальні терапевтичні іграшки, що вже певний час живуть в нашому садочку «Золота рибка» завдяки ДАФНІ ШАРОН-МАКСИМОВІЙ, засновниці Хібукі-терапії в Україні, психотерапевтці, міжнародній експертці з роботи з кризами й травмами.
Хібукі в перекладі з івриту означає «обійми». Ця іграшка вміє обіймати. А ще песик Хібукі вміє слухати, не перебиваючи. Може витерти сльози з очей своїми довгими оксамитовими вушками. На дотик Хібукі м'якенький. Торкаючись іграшки, дитина відчуває тепло й затишок, а, отже, безпеку. Інший секрет Хібукі – сумні очі. І це також не випадково, дитина, вдивляючись в очі Хібукі, переносить на нього свої страхи й переживання, навчається розуміти себе, піклуватись про себе та інших, бути чутливою.
«Хібукі не потребує цукерок, морозива – він потребує наших обіймів, турботи та піклування, нашої теплоти, посмішок та любові». Саме цього потребуємо МИ всі!
Психологи зазначають, що обійми фізично корисні для людини. Коли людина обіймається, то в організмі виробляється гормон окситоцин, який допомагає відчувати близькість між людьми. Тому обійми такі необхідні. Дітей рекомендується обіймати хоча б чотири-вісім разів на день, а дорослим – варто обійматися всі вісім.
Обійміть один одного! Подаруйте своє тепло близьким та рідним, поділіться своїми обіймами. Нехай сьогодні всі стануть трішечки ближче, нехай ніжність та турбота об’єднають людей. І сонце, обіймаючи нас своїми променями, нехай наповнить життя радістю, світлом, добром.
З ДНЕМ ОБІЙМІВ!