21 лют. 2024 р.


     Наша Мова – найкраща в світі! Нею освідчувалися в коханні наші дідусі і бабусі,  матуся і татусь.  Рідною Мовою дитина вимовляє свої перші слова: Мама, Тато. 

     Наша Мова – одна з наймелодійніших наймилозвучніших мов у світі…

Українська мова – найбагатша в світі! У її словнику  налічується більше 200 тисяч слів! 

     Вихованці усіх вікових груп протягом дня захоплено слухали і читали вірші про рідну мову, знайомилися з творами українських письменників, відгадували загадки і пригадували українські народні лічилки, скоромовки.

        Грицак Г.М. вихователь групи «Струмочок» провела інтерактивне тематичне заняття для вихованців  усіх випускних груп. Під час  якого діти та  дорослі мали можливість ще раз доторкнутися до краси рідної мови, удосконалити свої знання та навички з українського мовлення, згадати народні казки і прислів’я, добрати гарні слова щоб описати рідну мову,  відчути свою приналежність до людей, які поважають рідну мову, милуються нею та плекають її. Долучно лунав Славень, колискова пісня і пісня про мову у виконанні вихованців групи «Струмочок».

         Втім педагоги ЗДО «Золота рибка» не лише цього святкового дня, а повсякчас відкривають дітям скарбницю рідної мови,  щоб кожна дитина любила її, шанувала, пишалася нею, розуміла рідне слово, відчувала його і вміло ним користувалася.