30 січ. 2012 р.

Великі можливості маленької пісочниці


Працюючи в напрямку розвитку творчих здібностей і обдарувань у вихованців, педагоги ДНЗ «Золота рибка»  разом з батьками організували дитячі центри «Великі можливості маленької пісочниці»,  приділяючи облаштуванню осередків для ігор з водою та піском особливу увагу.

Ігри з піском - корисне заняття. Пісок діє на дітей як магніт. Їхні руки самі, неусвідомлено, починають пересипати і просівати пісок, ліпити з нього «пиріжки», викопувати ямки, будувати тунелі, гори. А якщо до цього додати різні іграшки, тоді у дитини з'являється власний світ, де вона вигадує і фантазує, і, в той же час, вчиться працювати і досягати мети. Торкаючи руками пісок, малюк розвиває дрібну моторику рук, а визначаючи кількість піску, який потрібно насипати у форми, розвиває окомір. Гра з піском розвиває і творчі здібності дитини, позитивно впливає на емоційне самопочуття дітей.



Отже в дошкільному закладі «Золота рибка» використовується метод піскотерапії, яка спрямована на розв’язання особистісних проблем через роботу з образами особистого і колективного підсвідомого. Робота з образами у пісочній терапії сприяє самопізнанню, особистісному зростанню, розкриттю творчих ресурсів у дошкільнят