22 квіт. 2013 р.

22 квітня святкуємо Міжнародний день Матері-Землі


Сьогодні, 22 квітня весь світ відзначає Міжнародний день нашого спільного затишного будинку.



Сьогодні - не просто велике, а справді глобальне свято - Міжнародний день Матері-Землі - день нашого спільного затишного будинку.


Міжнародний День Землі, покликаний об'єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті.



Міжнародний день Землі – свято чистої Води, Землі і Повітря. День нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина може задуматися над тим, що він може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість.



Метою проведення Дня Землі є: перетворення екологічної проблематики на невід'ємний елемент загальної освіти та культури, спрямований на формування у молоді причетності до всього, що відбувається навколо. Формування поглядів і переконань, що забезпечують становлення відповідального і діяльного ставлення до навколишньої природи.

Міжнародний День Землі відзначається в усьому світі з метою мобілізації громадського впливу для ефективної екологічної політики. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилягаючі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на день від використання автомобіля.