12 вер. 2014 р.

Про безпеку, діти, ви не забувайте



Збереження та зміцнення фізичного здоров’я дітей, системного підходу до формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я і мотивації щодо здорового способу життя є одним з головних напрямків роботи дошкільного закладу «Золота рибка».
12.09.2014 року з метою профілактики пожежної безпеки та безпеки на дорогах вихователі закладу провели розвагу «Про безпеку, діти, ви не забувайте».

 Пожежа – це велика біда. Наслідки катастрофи можна виміряти грошима, але людські життя, особливо життя дітей, що гинуть у вогні, безцінні. Тільки суворе, беззастережне слідування всім правилам пожежної безпеки може допомогти уникнути матеріальних втрат і людських жертв. Діти не читають розумних статей, але пожежна безпека для дітей – це понад усе. Вона повинна бути забезпечена дорослими. Навчити дітей правилам поведінки – обов’язок усіх дорослих адекватних людей. Тому використовуючи всі доступні  для маленьких дітей  форми і методи з використанням барвистого наочного матеріалу, казкових персонажів вихователі провели роз’яснювальну роботу про правила поведінки. Пожежна безпека для дошкільнят закладена в першому і головному правилі, яке свідчить – сірники брати в руки не можна! Це правило не обговорюється, не ставиться під сумнів. Нехай у дітей виробляється принцип – не робити погано самому і не дозволяти цього нікому!
Безпека на дорогах - це обов'язок, який вимагає великої відповідальності від дорослих, і цим ні в якому разі не можна нехтувати. Тому наші вихователі під час сюжетно – рольової гри «Дорога» вдосконалювали навички наших малюків користуватись пішохідним переходом і правильно реагувати на знаки світлофора. В кінці розваги представники груп отримали від казкового гостя – нагороду, диплом, що засвідчує їх знання з правил дорожнього руху та протипожежної поведінки.
  Надмірна опіка дитини може викликати негативне ставлення до цього з боку деяких дорослих, проте краще стерпіти деякі невдоволення, ніж випробувати непоправні наслідки.
  Вихователь - методист Оськіна І.Ф.