16 жовт. 2014 р.

Спорт стає засобом виховання тоді, коди він є улюбленим заняттям кожного


Вже декілька років підряд одним з пріоритетних напрямків освітнього процесу з дітьми у нашому дитячому садку залишається фізичний розвиток. Він спрямовується на охорону і зміцнення здоров'я, своєчасному формуванню у дошкільників життєво важливих рухових умінь і навичок, взагалі на виховання стійкого інтересу до рухової активності, потреби в ній, вироблення звички до здорового способу життя.

У системі фізичного виховання дітей у дошкільному закладі «Золота рибка» чільне місце займають фізкультурні свята та розваги.
Вони спрямовані на комплексну реалізацію широкого кола оздоровчих та виховних завдань. Їх мета – активна участь всієї групи у запропонованому заході, визначення розвитку фізичних якостей та рухової підготовленості дітей в ігрових ситуаціях, виховання стійкого інтересу до активної рухової діяльності. Дослідження (Т.І. Осокіна, Е.А. Тимофєєва та ін.), які узагальнили багаторічний досвід їх проведення, свідчать про позитивний вплив фізкультурних свят на виховання у дітей інтересу до активної рухової діяльності, а також залучення їх до виконання різноманітних цікавих фізичних вправ, рухливих та спортивних ігор, атракціонів.

Участь у фізкультурних святах та розвагах сприяє виявленню самостійності та ініціативи у виконанні рухових завдань, досягнення кращих результатів в умовах змагань, виховання колективізму, наполегливості, відповідальності, дисциплінованості та інших морально-вольових якостей.

Всі умови для цього в дитячому садку є.
Фізкультурний зал обладнаний всім необхідним.
Вже стало традицією в нашому місті на початку навчального року у жовтні проводити спортивні свята в усіх дошкільних закладах міста.

Головна мета під час проведення фізкультурних свят та розваг – створити у дітей радісний настрій, удосконалити їх рухові вміння та навички у невимушеній ігровій обстановці.

                                                                   Вихователь - методист Оськіна І.Ф.