28 жовт. 2016 р.

СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ «ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ДОШКІЛЬНИКА ЯК БАЗОВА ПІДГОТОВКА ДИТИНИ ДО ШКІЛЬНОГО ЖИТТЯ»


У сучасному суспільстві, де відбуваються зміни життєвих догм, щороку посилюються вимоги до маленької особистості, тому виховання психологічно грамотних та здорових людей, які вміють вивчати самих себе, розвивають свою особистість, піклуються про своє здоров’я та здоров’я оточуючих людей, слід розпочинати якнайшвидше, ще в перші роки життя дитини. Окрім батьківського виховання, в даному випадку велику допомогу надає дошкільний заклад, одним із завдань якого є створення умов, що гарантують формування соціально компетентної особистості.

Саме тому 27.10.2016 року в ДНЗ «Золота рибка» для педагогів закладу відбувся семінар-практикум «Формування соціальної компетентності дошкільника як базова підготовка дитини до шкільного життя». Метою даного заходу було розширити та поглибити знання педагогів з питання формування соціальної компетентності дошкільника.




Під час семінару учасники визначили основні поняття та розкрили їх зміст, з’ясували характеристику та вікові прояви соціально компетентної особистості; складові, фактори впливу та шляхи формування соціальної компетентності. Теоретичні аспекти теми висвітлювалися педагогам в практичних вправах. Таке поєднання теорії та практики, наглядність та зміна діяльності на семінарі-практикумі, дозволили учасникам з’ясувати важливість даної теми, сформувати практичні навички, розширити можливості, підвищити свій професіоналізм.

Найяскравішими моментами заходу були практичні вправи: «Ціль», «Тюльпан», «Колаж» під час яких педагоги не лише мали змогу краще пізнати проблему, а й попрацювати однією командою, одним колективом, а на завершення кожен учасник отримав побажання з солодкою родзинкою.

Практичний психолог закладу Диниско О.А.
вихователь - методист Оськіна І.Ф.