5 груд. 2016 р.

Спільні заняття спортом дітей і батьків






Батьки вважають турботу про зміцнення здоров'я дітей справою важливою. І самі батьки в більшості своїй самокритично оцінюють свою участь у фізичному вихованні дітей, посилаючись при цьому на ряд причин, які заважають їм проявити себе більш активно.
Дійсно, частина батьків не має достатньої фізкультурної підготовки. Спостереження показують, що батьки зазвичай активні й винахідливі у створенні гарних побутових умов, у турботі про те, щоб діти були гарно одягнені, смачно і ситно нагодовані. Все це добре. Погано те, що часто на цьому й заспокоюються, вважаючи, що гарне здоров'я дитини вже буде забезпечено автоматично. А на ділі виходить, що надмірний комфорт і рясне харчування при недостатньо активному руховому режимі часто породжують побутову лінь, послаблюють їх здоров'я, зменшують їх працездатність. У фізичному вихованні головним є формування фізкультурно-гігієнічних навичок. Навички чіткого режиму навчання і сну, раціонального проведення вільного часу, ранкова гімнастика, водні процедури - все це перетворюється з часом в самі собою зрозумілі принципи організації кожного дня.

Суттєвим є і така обставина: спільні заняття, спільні спортивні інтереси дають батькам можливість краще дізнатися про думки дитини, створюють і зміцнюють у сім'ї обстановку взаємної уваги і ділового співтовариства, таку необхідну для вирішення будь-яких виховних завдань.


 Спільні заняття приносять такі позитивні результати:

 - пробуджують у батьків інтерес до рівня «рухової зрілості» дітей і сприяють розвитку в дітей рухових навичок відповідно до їх віку та здібностями;

 - поглиблюють взаємозв'язок батьків і дітей;

 - надають можливість позайматися фізкультурою за короткий відрізок часу не тільки дитині, але і дорослому: батько показує дитині ті або інші вправи і виконує більшість з них разом з ним;

 - дозволяють з користю проводити той вільний час, який мати або батько присвячують дитині;

- служать взаємозбагаченню, сприяють всебічному розвитку дитини.

Прекрасно, якщо батьки вчать дитину, допомагають їй, до того ж самі беруть участь у оздоровчих заходах та змаганнях. Спортивні інтереси в такій сім'ї стають постійними.


Наш дошкільний заклад вирішив допомогти батькам створити постійні спортивні інтереси в родині.

02.12.2016 року у ДНЗ «Золота рибка» пройшло родинне спортивне свято «Спорт - здоров’я, спорт – це сила, що дають всім дітям крила!» В якому прийняли участь батьки і діти групи «Краплинка».


Діти і батьки мали можливість отримати задоволення від руху, від гри.

Спільні заняття спортом дитини разом з батьками є одним з основних аспектів виховання.
                                                   Вихователь - методист Оськіна І.Ф.