2 лют. 2017 р.

Спадщина В.Сухомлинського – невичерпне джерело морально-етичного виховання дітей



Педагогічна спадщина Василя Сухомлинського – наше всенародне багатство. Кожне покоління педагогів звертається до неї як до невичерпного джерела досвіду та натхнення, вона втілює в собі перевірені практикою педагогічні ідеї, знахідки та рекомендації, що не втрачають актуальності й сьогодні.
Особливо цінними є твори письменника у морально-етичному вихованні дітей дошкільного віку, адже теми, порушені в цих оповіданнях та казках, доступні для дитячого сприймання й розуміння. Саме темі морально-етичного виховання був присвячений семінар, який пройшов на базі ДНЗ «Золота рибка» 02.02.2017 року. Семінар проводили члени творчої групи закладу у складі: Грицак Г.М., Єршової О.В., Корнелюк Н.О., Оськіної І.Ф.



Семінар був побудований таким чином, що поряд з класичними формами роботи ведучі використовували  новинки та власні напрацювання. Члени творчої групи охоче поділилися зі слухачами власними формами організації роботи з вихованцями. Учасники вправлялись у створенні наочних моделей для створення та переказу казок. Вчились знаходити позитивні моменти серед негативної інформації та перетворювати злих колючок у веселих дівчат.  
Читаючи твори Василя Сухомлинського, його праці, щоразу захоплюємося його мудрістю та педагогічним талантом, його добротою, чуйністю, людяністю. Повторити шлях Василя Сухомлинського звичайно неможливо, тож кожен з нас, педагогів, обирає власний педагогічний шлях, керуючись його гуманістичними ідеями, торуючи шлях до сердець своїх вихованців.
Вихователь-методист Оськіна І.Ф.