9 груд. 2019 р.


Перший місяць зими в ДНЗ «Золота рибка» розпочався святково.  Бо родинне свято «Нашому роду нема переводу» згуртувало вихованців старшої групи «Бригантина», їхніх тат і мам, бабусь і дідусів, а також педагогів у справжню сім`ю – велику і дружну.


           Дорослі взяли активну участь у різноманітних завданнях – пояснювали походження своїх прізвищ, згадували прислів`я про сім`ю, виготовляли оберіг родини…



           Всіх захопили пісенні змагання між дорослими і дітьми. Сподобався глядачам (особливо татусям) «Реп про сало» у виконанні юних реперів.
            Свято стало своєрідним майданчиком для виступу і колишніх вихованців дитсадка – братів і сестер вихованців нинішніх. Гра на скрипці, танець «Гопачок» полонили дитячу і дорослу аудиторії.

              З трепетом прийняли батьки в свої долоні дитячу поробку – «Пташку щастя», яка на крилах пісні прилетіла в кожну родину. Батьківські коментарі наприкінці свята були вдячними і щирими!
 
П.С.        Нажаль, на родинному святі не був присутнім хлопчик Дмитрик. Напередодні його оперували (видалили апендицит). Мама з лікарні надіслала вихователям відео, як Дмитрик, виходячи із наркозу, співає вивчену в садку пісню про мир і любов до Батьківщини…
                 Як відомо, в цьому стані більш активно працює підсвідомість. Цей випадок яскраво ілюструє, що такі моральні категорії, як патріотизм, толерантність, товариськість абсолютно доступні дітям-дошкільникам. Більше того – вони лягають в душу, підсвідомість і свідомість дитини «золотим зерном» найкращих людських чеснот.
                Тож засіваймо дитячі душі справжніми цінностями, серед яких почуття любові до рідної землі – одне із найважливіших!
               Дмитрикові ж бажаємо швидше одужати і приєднатися до друзів у дитсадку – вчити нових пісень!
                 Родинне свято стало невідємною частиною семінару-практикуму «Виховання патріотизму у дітей дошкільного віку як одного з показників моральності людини» рамках роботи «Педагогічного альянсу», яке змогло об’єднати вихователів, методистів, вчителів ЗОШ №6 і батьків своєю актуальністю, щирістюі творчим запалом.