20 лист. 2020 р.

 


            Щорічно, 20 листопада, відзначається Всесвітній день дітей. Кожного року його відзначають у річницю прийняття Конвенції про права дитини.

            У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам заснувати Всесвітній день дитини, який слід відзначати як день світового братерства і розуміння між дітьми та сприяння благополуччю дітей усього світу. 20 листопада 1959 року Генасамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, а 40 років тому, 20 листопада 1989-го – Конвенцію про права дитини.




           Дитячий садок «Золота рибка»  долучився до цього свята. У вітальні ДНЗ було розміщено  інформаційну  виставку «Знай свої права, дитино!», де вихованці могли закріпити знання з теми і дізнатися щось нове. У групах проводились цікаві заняття для ознайомлення дітей з їх правами та обов’язками. У групових чатах було розміщено привітання  для батьків і дітей з фотозвітами щодо організованої пізнавальної діяльності. Проведено онлайн-консультації для батьків з даної теми.


       


         У Всесвітній день дитини ми приєднуємося до цієї славної ініціативи і вітаємо всіх наших дітей! Вітаємо всіх, хто своєю працею і своєю наполегливістю зміцнює благополуччя юного покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння! Зі святом усіх! Нехай цей день залишить у вас тільки приємні спогади!