24 лист. 2023 р.

 Круглий стіл «Простір дружній до дитини»

Щасливі діти в реаліях сьогодення – основне завдання закладу дошкільної освіти «Золота рибка». З початком війни в Україні безліч сімей вимушені були покинути свої домівки і переїхати в безпечні міста. Саме так з’явилися нові члени нашої дошкільної родини.

      22 листопада 2023 року в ЗДО «Золота рибка» відбулася тепла, дружня, чуттєва зустріч:  круглий стіл «Простір дружній до дитини» з батьками дітей внутрішньо переміщених сімей та педагогами закладу, серед яких також є внутрішньо переміщені особи.

    Директорка Тетяна ЦИГРИК радо вітала усіх присутніх на заході та зазначила, що в закладі, для всіх дітей без винятку, створені всі можливі безпечні, затишні, належні умови радісного перебування та навчання дітей. Та головне – кожна дитина нашого садочку охоплена піклуванням, турботою, любов’ю всіх працівників.

     Під час круглого столу кожен учасник розповів свою історію, поділився своїм досвідом та почуттями; мав змогу відчути єдність, підтримку та свою значущість як в дошкільному закладі, так і для всієї країни в цілому.

   Батьки зазначили, що неймовірно вражені нашим дивовижним садочком, його затишною, теплою, дружньою атмосферою, зворушливо схвильовані взаєморозумінням, турботою та підтримкою всіх учасників освітнього процесу. Завдяки цьому, відчувають себе частинкою нашої дружньої сімї – ЗДО «Золота рибка».

    Психологиня закладу Ольга ДИНИСКО розповіла про вплив війни на дітей, ознайомила з ознаками тривожного та стресового стану, наслідками травматичного досвіду. Познайомила присутніх з двома друзями нашого закладу, як дітей так і дорослих – Песиками  Хібукі. Розповіла про Хібукі-терапію – унікальну методику, розроблену в Ізраілі, направлену на психологічну роботу з дитиною з використанням терапевтичного інструменту – іграшкового песика Хібукі. Зазначила про важливість обіймів в житті кожної людини: учасники мали змогу на собі відчути силу обіймів Хібукі, адже «Хібукі» в перекладі – це собака-обіймака.

     Протягом всього заходу тривав щирий діалог та підтримуюча взаємодія учасників круглого столу під час виконання змістовних наповнених сенсом вправ. Фінальним акордом було створення «Мапи побажань» для України  від всіх учасників зустрічі.