27 січ. 2012 р.

Гігієнічні вимоги до одягу, взуття та зовнішнього вигляду дитини

- Батьки мають слідкувати за чистотою одягу дитини. На випадок  забруднення одягу в шафі має бути його запасний комплект.
- Нижню білизну (трусики і майку) дитині міняють щодня.
      - Плаття, сорочку, спідничку, шорти міняють 1 раз на 2-3 дні.
      - Одяг і взуття дитини дошкільного віку мають бути виготовлені з натуральних матеріалів.
      - Чим менше дитина, тим менше на одязі має бути застібок типу “блискавка” та шнурків, краще за все – гудзики або “липучки”.
      - Дитячі колготки не повинні бути стрейчевими, а також із численними звисаючими нитками на вивороті.
      - Дитяче взуття має бути на маленьких підборах (0,5 - 1 см), із твердим задником і міцною застібкою, яка б надійно фіксувала його на нозі дитини. З метою профілактики дитячого травматизму в дошкільному закладі дітям  не дозволяється носити взуття типу “шльопанці”, м’які хатні капці чи босоніжки з хлястиком замість твердого задника.

- Для занять фізкультурою у дитини має бути спеціально призначені для цього футболка, шорти і шкарпетки або вязані чешки.
- За чистотою вух, очей і носа дитини необхідно слідкувати щодня.
- Нігті на руках і ногах дитини завжди мають бути чистими й коротко підстриженими.
- Дитяча  зачіска (як у дівчаток, так і у хлопчиків) має бути акуратною. Волосся ні в якому разі не повинно звисати на очі. Якщо волосся довге – зачіска може бути у вигляді косичок чи “хвостиків”.
- Наявність носової хустки у малюка – обовязкова.
- З метою профілактики дитячого травматизму наявність сережок у вухах, хрестиків на довгому мотузочку на шиї у дітей є небажаною. Якщо ж за релігійними переконаннями батьків у дитини все ж таки є натільний хрестик, він має бути на короткому мотузочку.


Адміністрація ДНЗ "Золота рибка"