Як
запобігти харчовим отруєнням.
Пам'ятка для батьків
-
Ретельно
мийте усі овочі і фрукти перед тим, як подавати до столу сирими.
-
Прищеплюйте
дитині любов до чистоти. Привчайте її мити руки з милом перед вживанням їжі,
після відвідування туалету, повернення з прогулянки.
-
Мийте
руки з милом перед приготуванням їжі.
-
Не
зберігайте разом продукти, що їдять сирими, і ті, що підлягають кулінарній
обробці.
-
Ніколи
не кладіть бутерброди, пиріжки, сир, ковбасу, печиво у пакет, де побували
овочі, фрукти, ягоди чи яйця, навіть якщо цей пакет здається абсолютно чистим.
-
Дбайте
про те, щоб їжа для дитини була щойно приготованою, свіжою. Не готуйте їжу «із
запасом».
-
Не
купуйте продукти, якщо не впевнені у їхній якості, з простроченими термінами
зберігання, пошкодженою упаковкою. Дотримуйтесь умов та строків зберігання
продукту, зазначених на його упаковці.
-
Не
купуйте продукти харчування на стихійних базарах. Ви маєте право вимагати у
продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продуктів.
-
Не
вживайте незнайомі гриби, ягоди, трави. Смертельно небезпечними можуть бути
старі або зіпсовані гриби. Не готуйте страви з грибів дітям.
-
Не беріть у дорогу продукти, що швидко псуються
(ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які
потребують зберігання у холоді).
-
Не використовуйте для пиття, приготування їжі та миття
посуду воду з річок, озер, незнайомих підземних джерел тощо.
Підготували старші медичні
сестри ДНЗ « Золота рибка».