24 вер. 2013 р.

Малі Олімпійські ігри


  Свято несе дітям радість і веселощі. Навіть його очікування викликає у дитини позитивні емоції. Рухливі ігри, атракціони, сюрпризи, якими насичена програма будь-якого свята, викликають у дітей щирий сміх, захоплення, радість. Давно відомо, що хороший настрій, а отже й свято, має цілющу силу. А тим більше — спортивне свято.


Сьогодні (24.09.2013 року) в усіх закладах міста  Комсомольськ проходило загальноміське спортивне свято. В нашому дошкільному закладі «Золота рибка»  свято пройшло у формі  Малих Олімпійських ігор. До садочка «Золота рибка» завітала малеча з сусіднього дошкільного навчального закладу «Попелюшка».

Змагалися дві команди дітей старших груп, які під час відбору показали найкращі результати у різних видах вправ і не мали медичних протипоказань. До проведення ігор ми готувалися заздалегідь: розповіли дітям про олімпійський рух і олімпійські традиції та ознайомили їх з олімпійськими видами спорту.




Сценарій до свята ми створювали з огляду на козацькі традиції нашого краю. Місцеві козаки часто беруть участь у заходах, що відбуваються у дитячому садку. Цього разу ми включили у сценарій двох костюмованих ведучих — запорозьких козаків Чуба та Василя, які здатні«підстрахувати» один одного, якщо виникне непередбачена ситуація.

Свято мало відбутися на спортивному майданчику, однак через несприятливі погодні умови ми провели його у спортивній залі. Та все одно діти отримали можливість демонструвати свою відмінну фізичну підготовку та отримали величезне задоволення від змагань та спілкування з однолітками.