9 квіт. 2014 р.

Збережемо первоцвіти


      Найголовнішою проблемою XXI століття учені всього світу вважають забруднення довкілля. 
Але ж багато що залежить від самих нас. Урни не використовуються по прямому призначенню, вони порожні: пляшки і обгортки від цукерок валяються довкола них. Дорослі люди обурюються поведінкою молоді, яка калічить дерева, палить траву, кидає сміття, – це з дитячих років звичка, що залишилася, адже основні риси характеру формуються саме в дитячому віці.
      Саме тому роботу по усвідомлено-правильному відношенню до природних явищ і об'єктів, які оточують дітей, необхідно починати якомога раніше, при цьому використовуючи нові підходи до виховно-освітянської діяльності. Ефективний шлях освоєння екологічної культури полягає в тому, щоб не лише передавати знання, а формувати спосіб мислення,необхідний для вирішення і прогнозування існуючих проблем.
Разом з традиційними формами роботи, такими як спостереження, проведення дослідів, читання художньої літератури на екологічну тематику, прогулянки і екскурсії, ігрові повчальні ситуації, екологічні заняття, педагоги залучають дітей до еколого-природознавчої освіти за допомогою ігрових педагогічних технологій, які спираються на норми загальнолюдської моральності і соціально-творчу діяльність, використовують природоохоронні акції, проекти, екологічні постановки.



Саме з виставою «Збережемо первоцвіти» завітали до ДНЗ «Золота рибка» учні ЗОШ № 6. Всі вони є учасниками театральної студії «Пролісок». За час свого існування (3роки) учні встигли взяти участь і в міських і в обласних конкурсах екологічних агітбригад.
В доступній формі актори донесли до вихованців важливість збереження не тільки первоцвітів, а й всього довкілля в цілому. 













Яскрава розповідь про те, чим важливі перші весняні квіти ,як можна легко загубити всю красу природи, на що може перетворитись довкілля без належного шанування, викликали у малят безліч емоцій.
Цікава, захоплююча вистава не залишила байдужими маленьких глядачів, всі вони пообіцяли берегти довкілля і шанувати квіти.
Вихователь - методист Оськіна І.ф.