17 лют. 2021 р.

Поради музичного керівника




Михайленко Елліна Юріївна –
керівник музичний ЗДО "Золота рибка",
спеціаліст вищої категорії 

Майстер-клас

      З метою підвищення фахового рівня музичних керівників  ЗДО Горішньоплавнівської ТГ   17 лютого 2021 року в режимі онлайн відбувся майстер-клас  «Розвиток комунікативно-мовленнєвих здібностей дошкільників засобами музичного виховання».

 Консультант ЦПРПП  Полова Н.Б.  зазначила, що в умовах сучасності розвиток мовлення дитини займає одне з перших місць. Ця проблема дуже тісно пов'язана з ритмом та темпом життя сучасної людини. Новітні технології (різноманітні гаджети, Інтернет тощо) забирають дуже багато вільного часу в батьків дитини, що у свою чергу приводить до недостатньої кількості спілкування з малюком і недостатнього мовленнєвого розвитку дошкільнят.

Вихователь-методист закладу дошкільної освіти «Золота рибка» Міхеєва К.Л. додала, що в цих умовах на допомогу прийде дошкільний заклад, а саме музичні заняття, що в комплексі з іншими заняттями неодмінно дадуть позитивні наслідки. Вона ознайомила присутніх з завданнями та метою майстер-класу.

Цікаво та змістовно пройшла теоретична частина під час якої Михайленко Е.Ю., музичний керівник закладу дошкільної освіти «Золота рибка», спеціаліст першої категорії, показала слайд-презентацію в поєднанні з практичними вправами, в ході якої учасники могли оцінити  ефективність проведення різних видів музичних вправ, їх структуру.

Практична частина складалася із розминки та інтерактивних вправ у таких інноваційних техніках, як до ритмічно-комунікаційні вправи у техниці Body percussion, музично-ритмічні вправи з клавесами, техніка музикування з трубками Boomwhackers





Учасникам семінару було надано ряд рекомендацій щодо організації різноманітних видів музичної діяльності з дітьми дошкільного віку для розвитку їх комунікативно-мовленнєвих здібностей .

Під час проведення майстер-класу панувала емоційно-сприятлива та творча атмосфера.