22 лют. 2021 р.


          22 лютого в ЗДО "Золота рибка", відбувся захід, присвячений Міжнародному дню рідної мови. Формат "педагогічної вітальні" передбачав і художнє слово, і крилаті вислови українських письменників і фольклорні перлини. Проте озвучили витяги і з таких серйозних юридичних документів, як Конституція України, Закон України "Про державну мову", "Базовий компонент дошкільної освіти".

         Хоча культура мовлення є обов'язковим елементом загальної культури людини, та особливо актуальне це твердження щодо мовлення педагога, який працює з дітьми дошкільного віку. Адже одним із основнихмеханізмів оволодіння дітьми рідною мовою є наслідування. Дошкільники говорять тещо чують. Наслідуючи дорослого, дитина переймає не лише всі тонкощі нашої вимови, але й ту недосконалістьі помилки, які зустрічаються в нашому мовленні. Саме тому до мовлення педагога дошкільного закладу сьогодні ставляться високі вимоги, і проблема підвищення культури мовлення вихователя розглядається у контексті підвищення якості дошкільної освіти.

     



Це усвідомлює педагогічний колектив закладу. Тому й горіли очі слухачів, звучали активні відповіді на запитання,коментарі. Інтерактивні мовні ігри викликали чималий інтерес. Яскраві посібники спонукали до якісного виконання вправ.

      "Мовне лото", "Фразеологізми", "Знайди пару", вікторини, гуморески - педагогам було де проявити свою ерудицію, інтелект, фаховість, артистичність.

     Ми пишаємось тим, що звемося  Українцями, а мова наша так красиво і велично звучить на весь світ!