9 лип. 2013 р.

Як уникнути влітку харчових отруєнь дітей





1.        Банальна, але надзви­чайно важлива порада: мий­те руки перед вживанням їжі й постійно на­вчайте цьому малюка.
2.    Мийте всі продукти. Особливо небезпечні у плані мікробів ягоди - малина, суниця, полуниця.
3.        Перші й другі страви дитині треба подавати тільки в гарячому вигляді.
4.      Продукти, які швидко псують­ся, при кімнатній температурі збе­рігаються не більше 2 годин. Якщо у спеку ви зібралися на пікнік, час придатності продуктів скорочуєть­ся до 1 години.
5.      Після роботи з сирим м'ясом посуд треба мити якнайстаранні- ше, а дошку краще почистити жорсткою губкою.
6.         Перегрітий автомобіль пере­творюється на справжній інкубатор мікробів. Продукти в такій машині можна тримати не довше часу та­нення морозива.
7.      Парне молоко дуже небезпеч­не для маленьких дітей: на відміну від молока, що пройшло теплову обробку і стерильно упаковане, во­но може викликати не лише кишко­ві розлади, а й інфекційні захворю­вання.
8.      Не можна поїти дитину сирою водою, навіть джерельною.
(За матеріалами profinews.com. uа).