1.
Банальна, але надзвичайно
важлива порада: мийте руки перед вживанням їжі й постійно навчайте цьому
малюка.
2. Мийте всі продукти. Особливо небезпечні у плані мікробів ягоди - малина,
суниця, полуниця.
3.
Перші й другі страви
дитині треба подавати тільки в гарячому вигляді.
4. Продукти, які швидко псуються, при кімнатній температурі зберігаються не
більше 2 годин. Якщо у спеку ви зібралися на пікнік, час придатності продуктів
скорочується до 1 години.
5. Після роботи з сирим м'ясом посуд треба мити якнайстаранні- ше, а дошку
краще почистити жорсткою губкою.
6.
Перегрітий автомобіль
перетворюється на справжній інкубатор мікробів. Продукти в такій машині можна
тримати не довше часу танення морозива.
7. Парне молоко дуже небезпечне для маленьких дітей: на відміну від молока,
що пройшло теплову обробку і стерильно упаковане, воно може викликати не лише
кишкові розлади, а й інфекційні захворювання.
8. Не можна поїти дитину сирою водою, навіть джерельною.
(За матеріалами profinews.com. uа).